İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman Başkanlığında toplandı.

Toplantıya; birim müdürleri, ilçe, belde belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri katıldı.

TORAMAN: “HASAR TESPİTLERİNİ BİTİRDİK, HAK SAHİBİ SÜREÇLERİ DEVAM EDİYOR”

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, 6 Şubatta meydana gelen asrın felaketi sonrasında Elazığ’da yapılan çalışmalarda, vatandaş ve kamu kurumları ile birlikte hareket ettiklerini söyledi. Toraman, “Hasar tespitlerini bitirdik, hak sahibi süreçleri devam ediyor. Tabi arkasından da iyileştirme faaliyeti dediğimiz konutların yapımı, vatandaşa teslimi gibi yine zor bir süreci bizler bekliyor. Çok şükür 2020 depreminden dolayı bizim bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız, belediyemiz, tüm vatandaşlarımız deprem sonrası süreçler hakkında hem bilgili hem de tecrübeli bundan da çok istifade ediyoruz. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarda, belediyelerde çalışan arkadaşlarımız deprem sonrası faaliyetlerle ilgili bizim için bir avantaj oluştu işlerimiz kolay yürüyor” dedi.

TORAMAN: “BİRAN ÖNCE ENKAZLAR KALDIRILMALI”

Vali Toraman, ağır hasarlı binaların yıkım sürecinin başladığını da ifade etti. Toraman, “Tamamının ihalesini yaptık. Burada kamu kurum ve kuruluşlarının özellikle kaymakam arkadaşlarımızdan istirhamımız bu yıkım faaliyetlerine destek olmalı ve biran önce bu enkazların kaldırılması” şeklinde konuştu.

TORAMAN: “YENİ YAPILACAK YATIRIMLARDA DEPREM BÖLGESİ İLLER ÖNCELİKLİ İLLER KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLİYOR”

Yılın kalan yarısında deprem faaliyetlerinin yanı sıra yatırım faaliyetlerinin de devam edeceğini kaydeden Vali Toraman, deprem bölgesi illerine yatırımcı kuruluşların öncelik verdiğini söyledi. Toraman, “Deprem bölgesi illerine yatırımcı kuruluşlar öncelik veriyorlar inşallah bizde bundan istifade ediyoruz. Bakanlıklarımızdan yeni yapacakları yatırımlarda deprem bölgesi iller öncelikli iller kapsamında değerlendiriliyor” ifadelerini kullandı.

Vali Toraman’ın konuşmasının ardından 2023 yılı içerisinde yapılan çalışmalarla ilgili sunum yapıldı.

Toplantıda Elazığ İl Merkezinde uygulanan 410 projenin mali tutarının 3 milyar 210 milyon lira; ilçelerde uygulanan 653 projenin mali tutarının 9 milyar 422 milyon lira olduğu kaydedildi.

Elazığ Valisi Ömer Toraman’ın katıldığı İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, kurum müdürlerinin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi vermesi ile sona erdi.