Elazığ'a düşen yağış miktarı açıklandı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün günlerdir uyarısını yaptığı çok kuvvetli ve şiddetli yağış Elazığ merkez ve ilçelerinde bugün etkili oldu. 

Sabah saatlerinde başlayan ve öğleden sonra artarak akşam saatlerine kadar devam eden yağış, kentin tamamında hissedildi. 

Kuvvetli yağış sonrası Elazığ merkez ve çevresine  ne kadar yağış düştü? sorusu da yatınıtı buldu. 
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, kuvvetli ve şiddetli yağışın Elazığ’ın en çok hangi bölgelerinde etkili olduğunu kamuoyu ile paylaştı. 

4 BÖLGEDE METREKARAYE 50 KİLOGRAMIN ÜSTÜNDE YAĞIŞ DÜŞTÜ
Meteoroloji verilerine göre, bugünkü yağış Elazığ’da en çok Sivrice Hazarbaba Dağı, Baskil mezkez, Sivrice Gözeli Köyü ve Kovancılar Yarımca beldesinde etkili oldu. Bu üç bölgede metrekareye düşen yağış miktarı 50 Kilogram’ın (Kg)  üstünde gözlendi. 

Yapılan tespitlere göre Sivrice Hazarbaba Dağında metrekareye 54,25 Kg , Baskil merkezde metrekareye 51 Kg, Sivrice Gözeli Köyünde metrekareye 50,8  Kg, Kovancılar Yarımca beldesinde ise metrekareye 50,5 Kg yağış düştü. 

Metrekareye en çok yağış alan bölgeleri sırasıyla 49,2 Kg ile Harput merkez, 49,17 Kg ile Alacakaya merkez, 45,88 Kg ile Elazığ Yolçatı Köyü, 45,69 Kg ile Baskil Kuşsarayı köyü, 42,56 Kg ile Elazığ Çöteli köyü takip etti.