Kalp Sağlığı ve İç Hastalıkları alanında uzman Prof. Dr. Canan Karatay, sunduğu tavsiyelerle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Kadınlar arasında yaygın olan ödem ve fazla kilolar, rahatsız edici sorunlar arasında öne çıkıyor.

Prof. Dr. Karatay, son önerisinde beyin sağlığımızı vurgulayarak, beyin fonksiyonlarının yağlarla desteklendiğini ve bu bağlamda bir tarif önerisi sundu.

Türk kültürünün vazgeçilmez tatlarından olan Türk kahvesi, sağlık yararlarıyla ön plana çıkarken aynı zamanda kilo verme sürecinde etkili bir yardımcı olarak öneriliyor.

Kahvenizin içine 1 kaşık ekleyin…

Karatay’a göre, günlük Türk kahvenize bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ekleyip bu karışımı günde iki kez tüketmek, ödem ve fazla yağlarınızdan kurtulmanıza yardımcı olacak.

Hindistan cevizi yağı, özellikle göbek bölgesindeki yağların azaltılmasında etkili olurken, Türk kahvesi ile birleştiğinde tokluk hissi vererek uzun süreli açlık hissetmenizi önler ve yağ yakımını kolaylaştırır.

Bu yöntem, özellikle şekerli kahve tüketmekte zorlananlar için kolaylık sağlayarak hızlı kilo vermeye olanak tanır.

Bu özel tarif sayesinde günde 200 kaloriye kadar yağ yakabilir ve ödem atma konusunda da etkili bir çözüm sunarsınız.

Yapmanız gereken tek şey, alışılagelmiş ölçülerde pişirdiğiniz Türk kahvenize pişirme esnasında bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağını eklemek. Günde iki fincan tükettiğinizde etkisini hızla fark edeceksiniz.