Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirleri ile ilgili beyanname verme sürecinin önemine dikkat çekerek, mükellefleri 5 Nisan tarihine kadar gerekli bildirimleri yapmaları konusunda uyardı.

420 BİN GAYRİMENKUL DETAYLI İNCELEMEYE ALINDI

Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "2023 yılı için belirlenen 21 bin liralık istisna miktarını aşan kira geliri elde eden vatandaşlarımızın, olası bir cezai işlemle karşılaşmamaları adına 5 Nisan'a kadar beyanname sunmalarının önemini hatırlatmak istiyorum." dedi.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, tapu kayıtları ve MERNİS gibi idari kaynaklar ile teknolojik araçları etkin bir şekilde kullanarak, beyanname sunmayan kira geliri sahiplerini belirlemeye yönelik hassasiyetle devam eden çabalarına vurgu yapan Şimşek, "1,2 milyon gayrimenkulü denetim kapsamına aldık ve şimdiye dek 420 bin tanesinde yerinde incelemeler gerçekleştirdik. Saha denetimlerimizi ve mükellefleri bilgilendirme faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 21 bin lira üzeri kira geliri olan vatandaşlarımızın, herhangi bir yaptırım ile karşılaşmamak için 5 Nisan tarihine kadar beyanlarını yapmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatırım. Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede adil rekabeti ve mali disiplini önceliklendiriyoruz." ifadelerini kullandı.