Çilek, taze ve lezzetli olduğunda birçok kişi tarafından severek tüketilmektedir. Bu sebeple, keyifle satın alınmaktadır. Ancak, satın alınan çileklerin buzdolabında bile bekletilmesine rağmen kısa süre içinde yumuşadığı ve çürümeye başladığı gözlemlenmektedir.

Bu aşamada uygulanabilecek etkili yöntemlerden biri, çilek saklamanın yolları arasında gösterilmektedir. Bu yöntem, çürüme ve yumuşama sürecini yavaşlatma konusunda fayda sağlamakta ve aynı zamanda pratik bir şekilde uygulanabilmektedir.

ÇİLEK SAKLAMANIN ETKİLİ YOLU

Satın alınan çileklerin öncelikle temizlenip kurulanması önerilmektedir. Bu işlem sırasında çilekler, saplarından ayrılmadan önce yıkanmaları gerekmekte ve ardından nazikçe bir temizlik bezi veya kağıt havlu ile kurulanmalıdır. Islak çileklerin daha hızlı bir şekilde çürüyebileceği unutulmamalıdır. Peki, çilekler nasıl saklanmalıdır?

Çilekleri saklamanın etkili yollarından biri, hava geçirmeyen kaplar kullanmaktır. Çünkü çileklerin oksijenle temasını azaltmak, çürüme ve yumuşama sürecini yavaşlatma açısından faydalı olabilmektedir. Bunun yanı sıra, hemen tüketilmeyecek çileklerin buzdolabında saklanması tavsiye edilmektedir.