Türkiye'de emekli sayısı 16 milyonu aşarak tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. Ancak, emeklilerin Hazine'den aldığı pay sabit kalmaya devam ediyor, bu durum milyonlarca emeklinin düşük maaş almasına neden oluyor. En düşük emekli maaşı alan vatandaşlar, temmuz ayında yapılacak zam oranını beklerken, emeklileri etkileyen gelişmeler temmuz ayından önce de yaşanıyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ UYGULAMASI

2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla her dini bayram öncesinde emeklilere bayram ikramiyesi ödenmeye başlandı. 2023 yılının başında ise her bayram öncesinde 3000 TL olmak üzere toplamda 6000 TL ikramiye ödeneceği açıklandı.

ÇİFTE BAYRAM İKRAMİYESİ

Bu yıl, bazı belediyelerin de emeklilere ek ikramiye vermesiyle birlikte emekliler çifte bayram ikramiyesi alacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl kentte yaşayan emeklilere 1500 TL ek ikramiye vermişti ve bu yıl da aynı uygulamanın devam etmesi bekleniyor.

CEYHAN BELEDİYESİ'NDEN 5000 TL EK İKRAMİYE

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, yerel seçimler öncesi verdiği "İhtiyaç sahibi emeklilere 5 bin lira ikramiye" sözünü yerine getiriyor. Başkan Aydar, "Bu yıl Kurban Bayramı ikramiyesi belediyemiz tarafından dağıtılacak. İhtiyaç sahibi emeklilerimiz 5 bin liralık bayram ikramiyesi için belediyemize başvurabilirler" dedi.

CEYHAN'DA TOPLAM 8000 TL BAYRAM İKRAMİYESİ

Adana Ceyhan Belediyesi, emeklilere 5000 TL ek ikramiye vereceğini açıkladı. Böylece, Ceyhan ilçesinde yaşayan emekliler toplamda 8000 TL bayram ikramiyesi alacaklar.

Başkan Aydar, kişisel ve kurumsal olarak herkesin zor zamanlar geçirdiğini belirterek, "Bu zorlukları hep beraber el ele omuz omuza vererek birbirimizi destekleyerek aşacağız. Kurban Bayramı'nda, seçim döneminde söz verdiğim gibi, ihtiyaç sahibi emeklilerimize herhangi bir mazeret üretmeksizin şartlarımızı zorlayarak 5 bin lira ikramiyeleri dağıtacağız. Başvurular geldiğinde kılı kırk yararak ihtiyaç sahibi emeklilerimizi belirleyeceğiz. Bu tespitlerde tek kriter 'ihtiyaç sahibi' olmalarıdır. Sözüm sözdür. Ne söz verdiysek sağlam ve emin adımlarla hepsini yerine getirmeye devam ediyoruz," dedi.